Rév și Partenerii Comerț în Industria Gazelor

True Partner in Pressure

Măști medicale, mănuși și alte echipamente medicale

Măști medicale, mănuși, Măști chirurgicale, respiratori și alte echipamente medicale.

Citiți mai multe

Cum să alegeți masca facială potrivită pentru a vă proteja de fum?

Utilizarea unei măști greșite pentru față nu numai că dă un sentiment fals de securitate, dar îți poate pune viața în pericol.Învățați în acest articol să alegeți masca facială care vă este potrivită.

Vânzarea măștilor de față a crescut semnificativ de când Singapore a fost acoperit de fum venit din Indonezia, luni 17 iunie 2013. Se pare că stocurile de măști de față s-au vândut într-o serie de magazine și încă trebuie reînnoite.

Dar unele măști comune disponibile în magazine pot să nu ofere o protecție suficientă împotriva particulelor de ceață. Fiecare mască de față este construită pentru un scop specific, iar alegerea celei greșite nu va oferi decât un fals sentiment de securitate și o protecție reală redusă.

Mai jos putem observa câteva măști comune pentru față și oferim câteva sugestii cu privire la măștile potrivite pe care ar trebui să le aveți:

Măști chirurgicale

Măștile chirurgicale comune prezentate în diagrama sunt menite să rețină lichidele corporale ale purtătorului, precum saliva și secrețiile nazale și să împiedice răspândirea particulelor de lichid infecțioase către alții.

Acestea nu sunt concepute pentru a vă proteja de inhalarea bacteriilor, virușilor și particulelor fine transmise în aer.

Măștile chirurgicale au de obicei două curele, una pe fiecare parte, care se agăță de urechi. Unele pot veni cu o curea care trece deasupra urechilor.

O mască chirurgicală trebuie purtată dacă sunteți răciți, aveți gripă sau tușiți și când lucrați cu pacienți.

Măștile chirurgicale nu pot asigura o protecție adecvată împotriva particulelor fine prezente în fum și ceață. 

 

Sursa: © Bliss Air 2010-2020

 

Respiratori

Respiratoarele, cunoscute și sub denumirea de respiratori de particule, sunt dispozitive concepute pentru a proteja purtătorul de a inhala prafuri, vapori sau gaze nocive.

Există două tipuri principale de respiratoare: de unică folosință și reutilizabile.

Respiratori de unică folosință

Respirator de unică folosință N95. Respiratoarele de unică folosință sunt măști care au cuvântul „NIOSH” fie „N95”, “N99”, “N100”, “R95”, “R99”, “R100”, “P95”, “P99” sau “P100” imprimate pe ele.

Numărul indică cantitatea minimă de particule aeriene (în procente) pe care respiratorul este capabil să le filtreze. De exemplu, dacă un aparat respirator este certificat „N95”, înseamnă că poate filtra cel puțin 95% din particulele care nu conțin ulei.

Respiratoare de unică folosință, cum ar fi respiratorul de particule 3M N95, trebuie să aibă cel puțin două curele care se pune în jurul capului, una deasupra urechilor și una de dedesubt. Acest lucru asigură o potrivire și mai strânsă pentru a împiedica particulele să se scurgă prin orice gol.

Este important să purtați masca perfect peste nas și sub bărbie. O mască purtată superficial nu va oferi o protecție adecvată.

Când este folosit corect, un aparat respirator de unică folosință vă poate proteja de fum și ceață.

 

Respiratoare reutilizabile

Respirator reutilizabil cu filtru P100. Exemple de respiratoare reutilizabile sunt cele folosite de pompieri și de persoanele care lucrează cu substanțe chimice periculoase. Ele vin fie pe fața completă, fie pe jumătate.

Respiratoarele reutilizabile care au caracteristici de purificare a aerului, precum respiratorul cu particule pe jumătate de față prezentat în imagine, pot fi echipate cu diferite tipuri de filtre pentru a oferi nivelul de protecție de care aveți nevoie. De exemplu, filtrele roz utilizate în aparatul respirator prezentat sunt certificate P100.

Respiratoarele reutilizabile vin în câteva dimensiuni diferite, de obicei mici, medii și mari, pentru a se potrivi cu diferite fețe. Acestea fiind spuse, de obicei nu sunt menite să se potrivească cu chipul mic al copiilor.

Un avantaj major al aparatelor respiratorii refolosibile față de cele de unică folosință sunt faptul că se conformează mai bine curbelor feței, oferind o etanșare mai strânsă și mai confortabilă (și deci o protecție mai bună) decât respiratorii de unică folosință.

Spre deosebire de respiratoarele de unică folosință, filtrele respiratorilor reutilizabile durează mai mult, pot fi utilizate de mai multe ori și pot fi înlocuite cu ușurință.

Unele respiratoare reutilizabile pot fi chiar conectate la o sursă de aer alternativă, cum ar fi o butelie de înaltă presiune, pentru a elimina complet toate șansele de a inhala particule toxice.

Când sunt utilizate în mod corespunzător, aparatele respiratorii refolosibile oferă cea mai bună protecție împotriva vaporilor și fumului.

 

Lumea se confruntă cu un deficit de măști și alte echipamente de protecție împotriva noului coronavirus, a avertizat vineri, 7 februarie, șeful Organizației Mondiale a Sănătății. Măștile chirurgicale sunt deosebit de solicitate. Dar sunt cu adevărat eficiente? Ce fel de măști protejează de fapt împotriva Covid-19?

Kolmi-Hopen este unul dintre principalii producători de produse medicale de unică folosință. În condiții normale, instalația lor din Franța face 150 de milioane de măști chirurgicale și peste 20 de milioane de respiratori pe an. Astăzi, odată cu cererea în creștere, li sa solicitat să facă peste 500 de milioane de măști. Asta a spus Gérald Heuliez, directorul general al Kolmi-Hopen, pentru agenția franceză de știri AFP. Între timp, companii precum Foxconn au spus că vor face 20 de milioane de măști până la sfârșitul acestei luni pentru a face față cererii mondiale.

De la izbucnire, oamenii din China și din restul lumii s-au grăbit în farmaciile locale pentru a obține măști chirurgicale. Dar există diferite tipuri de măști pe piață și nu toate sunt cu adevărat eficiente împotriva acestui virus. Deci, care dintre măști oferă de fapt protecție?

Un pacient contagios trebuie să poarte o mască chirurgicală imediat ce este suspectat a fi contagios.

În Europa, pentru îngrijitori, este necesar să purte un respirator de cel puțin clasa FFP2 sau FFP3 pentru filtrarea maximă a particulelor și aerosolilor atunci când au grijă de un pacient infectat sau suspectat de acest lucru.

În Statele Unite, aparatul respirator N95 filtrează 95% din particulele aeriene și poate chiar să filtreze bacteriile și virușii, potrivit Centrului Pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Deci, pentru îngrijitori, este necesar să purtați un respirator de clasa N, R sau P.

Trebuie folosită o mască de unică folosință sau reutilizabilă?

Respiratorul Honeywell cu filtre detașabile (Credit: Honeywell)

Măștile chirurgicale sunt echipamente medicale de unică folosință care trebuie aruncate în mod corespunzător după utilizare. Respiratoarele (FFP / N, R sau P) pot fi de unică folosință sau reutilizabile. În al doilea caz, este posibil să înlocuiți filtrul atunci când este plin.

Durata de viață efectivă a unei măști chirurgicale sau a unui respirator este indicată de producător. Acesta variază în funcție de utilizare. În general, poate varia de la trei la opt ore în funcție de concentrația contaminantului și de o serie de factori externi, cum ar fi umiditatea aerului, temperatura, volumul de aer respirat etc.

Pentru aparatele respiratorii echipate cu filtre de gaz, dacă purtătorul începe să perceapă mirosul de gaz, acesta trebuie să părăsească imediat zona de lucru și să înlocuiască filtrul. În mod similar în cazul filtrelor de praf, dacă purtătorul începe să perceapă o creștere a efortului inspirator, el sau ea ar trebui să părăsească spațiul și să înlocuiască filtrul. Aceste măști sunt purtate în principal de persoanele care lucrează în contact cu substanțe chimice sau de către pompieri.

 

Sursa: MedicalExpo e-Magazine © 2020