Rév și Partenerii Comerț în Industria Gazelor

True Partner in Pressure

Butelii destinate aparatelor de respirat autonome (SCBA)

 

Moştenirea firmeri Luxfer cu privire la aparatele autonome de respirat şi a inovaţiei cilindrilor pentru susţinerea vieţii datează din anul 1958, când compania numită pe atunci Luxfer LTD a inventat cilindri de aluminiu extrudate la rece în Anglia. Cilindri de aluminiu Luxfer la începuturi au fost utilizate în industria băuturilor, dar la începutul anilor 60, s-au extins şi pe alte pieţe, incluzând-o şi pe cea a  aparatelor de respirat autonome şi a cilindrilor de menţinere a vieţii. În anul 1965 compania Luxfer Gas Cylinders a devenit de sine stătătoare şi începe dezvoltarea cilindrilor de înaltă presiune. Cilindri de aluminiu fiind mai uşoare decât cele de oţel şi transportabile mult mai uşor au devenit foarte populare în Europa, în rândurile pompierilor şi a serviciilor de prim ajutor.

 În anul 1972 compania Luxfer Gas Cylinders deschide prima fabrica în Statele Unite in Riverside California, şi în scurt timp buteliile de aluminiu Luxfer s-au răspândit în America de Nord. În 1976 compania a introdus pe piaţa aparatelor de respirat autonome, butelia de aluminiu intărită cu fibră de carbon (Hoop-Wrapped).

 Un deceniu mai târziu Luxfer a lansat linia LCX al cilindrilor ultrauşoare integral din compozit şi mai târziu cu KEVLAR. În 1997 Luxfer a imbunătăţit linia LCX inlocuind fibra de carbon obişnuită cu fibră de carbon folosită în tehnica spaţiale. Acestea au fost primele butelii de compozit  din lume care au primit de către autorităţiile din domeniu durata de recalificare de 5 ani. Buteliile anterioare de compozit având ciclul de retestare de 3 ani.

 În 1997 Luxfer a introdus linia LCX de butelii întărite cu fibră de carbon folosită în technica aero-spaţială. De atunci gama  de butelii de compozit s-a dezvoltat atât încât în prezent cuprinde şi LCX-SL şi LCX-EL cu durata de viaţa de 30 ani ani iar in anul 2017 a scos pe piață butelia fără limită de viață

Folosite în mai bine de 50 de ţări buteliile LCX  sunt cele mai răspândite butelii in SCBA şi între buteliile de menţinere a vieţii.

 1.    Butelii de compozit  pentru protecție împotriva incendiilor și industriale

  • Butelia de compozit cu durata de viață nelimitată cu liner L7X
    6,8 litri cu greutatea de 3,9 kg - cel mai ușor tip T3 (căptușeală metalică, aluminiu AA7060) este o sticlă de viață nelimitată.
  • LCX - 15 de ani
  • LCX - 20 de ani
  • LCX - 30 de ani
  • L7X - HW "partial de compozit"

Caracteristici:

  • ușoară
  • încărcare rapidă
  • Consumul de gaz 100%
  • 0% scurgeri de gaze
  • Producție europeană în conformitate cu toate specificațiile SCBA OEM-lor.

 2. Butelii de salvare

 3. Butelie oxigen pentru salvarea vieții