Rév și Partenerii Comerț în Industria Gazelor

True Partner in Pressure

 (concentratoare de) Oxigen

 

Doriți să respirați, să vă gândiți cu o minte limpede, sau poate vă place să faceți sport sau ați răcit puțin sau suferiți de o problema mai gravă? Sunteți în locul potrivit!

Procesele noastre de viață (nașterea și moartea celulelor, defalcarea substanțelor nutritive, epuizarea substanțelor dăunătoare etc.) se desfășoară în mare măsură cu ajutorul oxigenului. Oxigenul este un element vital al miliardelor de celule din corpul nostru, prin urmare ajută foarte mult la vitalitatea și bunăstarea noastră. Celulele noastre își îndeplinesc sarcinile prin orice mijloace; dacă oxigenul nu este disponibil în cantitatea necesară pentru aceste procese metabolice, acestea încearcă să caute o nouă sursă de energie. Acest proces, pe de altă parte, deranjează metabolismul celular și celulele noastre pot produce substanțe nedorite sau chiar toxine. Ca urmare, într-o perioadă relativ scurtă de timp, pot fi produse multe celule slabe, nesănătoase care și-ar putea pierde capacitatea defensivă și adaptivă.

Din păcate, starea de deficit de oxigen a celulelor favorizează dezvoltarea celulelor tumorale, deoarece anumite tipuri de celule canceroase se pot dezvolta într-un mediu cu deficit de oxigen. Terapia cu oxigen nu este doar adecvată pentru prevenirea bolilor tumorale, ci și ca supliment pentru chimioterapie și radioterapie și în multe alte cazuri, pe care le puteți citi în  sub-paginile site-ului nostru.

Sistemul nostru respirator începe deja de la nivelul nasului (sau al gurii). Aerul inhalat trece prin trahee (și bronhii, bronhiole etc.) în alveole și de acolo, oxigenul intră în capilarele pulmonare. Sânge proaspăt umplut cu oxigen curge în ventriculul stâng al inimii de unde ajunge în toate părțile corpului. O condiție prealabilă pentru un metabolism celular sănătos este prezența oxigenului  într-o cantitate adecvată. După schimbul de gaze (schimbul de oxigen și dioxid de carbon), sângele curge din capilarele corpului prin vene către jumătatea dreaptă a inimii. De aici, se întoarce în plămâni pentru a prelua oxigenul proaspăt, iar întregul proces începe din nou.

În ce cazuri poate ajuta terapia cu oxigen?

  • Pentru îmbunătățirea circulației sângelui, prevenirea insuficienței cardiace, bolilor de inimă, tensiunii arteriale crescute sau atacurilor de cord (deficitul de oxigen este, de asemenea, responsabil pentru durerea care apare în cazul sclerozei arterelor coronare ale inimii)
  • toate afecțiunile circulatorii cerebrale și periferice, migrene, amețeli
  • supliment de tratament citostatic (tumori)
  • insuficiență respiratorie cronică (BPOC), alte afecțiuni pulmonare, astm bronșic
  • alergii și reacții de hipersensibilitate
  • absorbția și utilizarea vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor și substanțelor active de origine vegetală
  • în cazul tulburărilor de echilibru, pierderii auzului, inelul urechii (tinnitus)
  • pentru consolidarea sistemului imunitar, ajutând digestia
  • pentru facilitarea vindecării rănilor și oaselor
  • pentru reducerea efectelor menopauzei, depresiei, stresului, bunăstării generale, eliminării stărilor lipsite de energie și epuizării
  • prevenirea bolilor cauzate de consumul de alcool sau de consumul de nicotină
  • îmbunătățirea performanței (nu doar în sport)
  • în cazul otrăvirilor cu monoxid de carbon, hiperventilație
  • in cazul tratamentelor cosmetice pentru întinerirea pielii

 

Fără alimente lichide și solide, suntem capabili să supraviețuim timp de câteva zile ... dar fără oxigen câte minute putem supraviețui?

 

 

În ce cazuri este recomandată terapia cu oxigen?

Terapia cu oxigen este larg utilizată, dar în primul rândse utilizează pentru prevenirea bolilor. În unele țări din Orientul Îndepărtat, de exemplu, datorită nivelului ridicat de poluare a aerului, s-au creat așa-numitele baruri de oxigen, unde oaspeții pot obține oxigen proaspăt printr-un concentrator de oxigen însoțit de un ceai răcoritor. Se recomandă în toate cazurile - în cazul în care nu există un istoric de probleme ale organelor sau boli  - în care apare oboseală cronică, pierderea randamentului, tulburări de concentrare, letargia sau lipsa de somn.

Am dori să atragem atenția asupra faptului că oxigenul benefic poate fi uneori periculos. Inhalarea oxigenului concentrat în mod constant sau permanent (continuu, timp de câteva ore fără întrerupere) poate deteriora bronhiile plămânilor, fluidul poate apărea în plămâni sau, pe măsură ce înaintăm în vârstă, activitatea noastră celulară scade, astfel încât fluxul celular mai mic necesită mai puțin oxigen. Inhalarea oxigenului constant sau permanent este recomandată numai pacienților după un examen medical aprofundat.