Rév și Partenerii Comerț în Industria Gazelor

True Partner in Pressure

Dureri de cap / migrene

În prezent, în Romania, aprozimativ 46% din populație au dureri de cap, cefalee sau migrene cel puțin odata pe an. Mai mult de jumătate din aceștia se plâng aproape săptămânal de aceste simptome. Femeile sunt afectate  de 3 ori mai des decât bărbații. De cele mai multe ori durerile de cap sunt cauzate de tulburări de circulație cerebrală. De exemplu, colectarea simptomelor care preced migrena se dezvoltă pe suprafața micro-ocluziilor parțiale.

Ar putea suna incredibil, dar cantitatea de sânge care curge prin vasele cerebrale este redusă cu 25% în astfel de cazuri, astfel încât alimentarea cu oxigen a creierului este de asemenea deficitară. Creierul nostru utilizează 20% din cantitatea de oxigen inhalată.

Nu este nevoie să subliniem semnificația importanței oxigenului pentru celulele creierului (numărul total al celulelor noastre este de 37,2 trilioane, dintre care 86 miliarde sunt celulele creierului), gândiți-vă doar la sugari cu deficiență de oxigen la naștere sau în timpul unui accident , dacă nu începem să oferim la timp reanimarea artificială, dar să nu ne gândim departe, să vedem ce se întâmplă într-un birou supraaglomerat dacă nu este ventilat. Cum ne putem aștepta într-un astfel de caz să ne descurcăm bine la școală, la serviciu, în timpul antrenamentului sau acasă cu familia.

Un studiu efectuat de o echipă de cercetători din Londra a clarificat cât de benefic este oxigenul pentru durerile de cap. Studiul a fost efectuat alegând persoane la întâmplare din rândul pacienților (grupuri de studiu și de control). Efectul oxigenului 100% a fost comparat cu efectul placebo (aer). La 78% dintre pacienții care au primit oxigen, durerea de cap a încetat sau a devenit tolerabilă, în timp ce în grupul tratat cu aer a fost tipic doar la 20%.

Nu au fost observate reacții adverse nedorite sau severe în niciunul din grupuri. (Sursa: JAMA 2009; 302: 2451-2457)

Ca rezultat al oxigenului, circulația sângelui și aportul de oxigen al capilarelor se îmbunătățește, ceea ce poate preveni atacul cerebral sau atacul de cord, care poate apărea chiar și în cazul unei hipertensiuni arteriale. Deoarece lipsa de oxigen este responsabilă pentru durerea care apare în cazul sclerozei arterelor coronare ale inimii, creșterea nivelului de oxigen poate oferi, de asemenea, o soluție la aceste probleme.

Bine de stiut:

Există mai multe tipuri de concentratoare portabile de oxigen disponibile pentru utilizatori despre care merită să solicitați informații înainte de închiriere sau cumpărare:

  • nu toate dispozitivele pot produce o puritate de oxigen de 90-95%, unele dintre ele având doar o capacitate de 40-45%
  • garanția este limitată în multe cazuri, se aplică numai dispozitivului însuși, iar perioada de garanție poate varia de la producător la producător (1, 2, 3, ... 5 ani)
  • nu toate dispozitivele au o rețea de service în Romania, iar remedierea potențialei defecțiuni sau întreținere poate dura o perioadă mai lungă de timp
  • merită acordată atenție și mentenanței dispozitivelor și costurilor asociate acestor procese; la multe dintre dispozitive, se recomandă înlocuirea anuală a cartușului de filtrare, a cărei sarcină financiară poate fi suportată de chirias sau de cumpărător.

 

Informațiile descrise mai sus sunt doar pentru scopuri informative și pot varia în funcție de tipul dispozitivului! Prin urmare, pentru date exacte, vă rugăm să contactați producătorul sau distribuitorul produsului respectiv.


Concentratorul portabil de oxigen EasyPulse - POC

EasyPulse POC este produsul perfect pentru a ajuta pacientul să-și salveze mobilitatea. Poc este un dispozitiv medical alimentat prin baterie, care atrage oxigen din mediul dumneavoastră și livrează oxigen medical printr-o canulă.

Mai mult

Concentrator de Oxigen Total

Este echilibrul perfect al furnizării de oxigen mobil și staționar. Oferă debit continuu și în puls, toate în aceeași unitate cântărind mai puțin de 5 kg. Nu este nevoie să aveți 2 concentratoare separat sau butelii de oxigen

Mai mult